Kurser

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Svampkurs

23 & 24 augusti

Följ med ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter och lär oss hur vi tillreder dessa. Det äts lunch, fikas och kanske väljer du till en femrätters svampmiddag på kvällen.  Tillsammans med Niki Sjölund och Lena Flaten ger vi oss ut på jakt efter svamp och ätbara växter. Lunchen avnjuter vi utomhus.

Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.

Niki har även skrivit boken "Vildplockat".

23 & 24 augusti
Svamputflykt med start kl 9.30 från Flammans Skafferi: 650:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror. Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter. Det äts lunch, fikas eller kanske väljer du till en femrätters svampmiddag på kvällen. 

Svampmiddag (5 rätters middag med temat svamp) 750:-/pers.

Kontakta oss så berättar vi mer.

För bokningar och frågor, kontakta oss på:
Telefon: +46 (0)703 220 818
E-post: info@flamman.nu