Om oss

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Om Flammans Skafferi

Flammans Skafferi går i fronten när det kommer till mat som andas kärlek till naturen, hållbara jordbruk, mathantverkare och odlare.

I vår mysiga restaurang hittar du allt från surdegspizza med jämtländska toppingar till avsmakningsmenyer tillagade på råvaror från våra hållbara bönder, odlare och mathantverkare.

I vår matlagning finns inspiration hämtad från traktens vattendrag, fjäll och skogar. Under helgerna tänder vi upp i vår vedeldade stenugn och bjuder in till härliga middagar. Passionen för mat och natur speglas även i vår ambition om ett hållbart mathantverk.

Våra råvaror hämtas från hållbara bönder, jägare och odlare. De råvaror vi inte hittar hos våra lokala producenter köper vi ekologiskt.

På Flammans Skafferi lagas maten från grunden. Vi skördar en stor del av råvarorna själva med god hjälp av personal och vänner. Vi gravar, röker, lufttorkar både kött och fisk, kokar marmelader, chutneys, olika sorters drycker, konserverar frukt och bär – allt beroende på tillgång och säsong för de olika råvarorna.

Hos oss är det råvaran och mathantverket som är i fokus. Vi arbetar med det vi kallar "relationsmat".

Förutom kvällsrestaurang, catering och bokande grupper erbjuds du diverse matlagningskurser med olika kockar och mathantverkare som till exempel korvkurs, pralin- och dessertkurs samt surdegskurs för hemmabagare. Du kan även delta i olika aktiviteter så som svamputflykter tillsammans med Niki Sjölund och Lena Flaten eller ridturer på islandshäst där maten tillagas över öppen eld.

Historia

Vår byggnad uppfördes på 1930-talet och kallades då Kaffestugan och var en våffelstuga och dansställe. På 1970-talet ändrades namnet till FLAMMAN och var då ett diskotek.

Nästa omdaning kom på 1980-talet, då lokalerna byggdes om till dagis. 2003 byggdes lokalerna om till restaurang. En restaurang som erbjuder allt från luncher, festmiddagar, à la carte och catering till matlagningskurser.

Lagom till den riktiga vintersäsongens början i mitten av februari 2010 stod tillbyggnaden av vår bar färdig.

Med hög kvalité på matlagning och där lokala råvaror var en viktig del kom denna restaurang att bli ett ställe som passade alla. Här serverade vi gourmetmåltider, husmanskost, luncher, mat under temakvällar eller en öl eller ett glas vin framför den öppna spisen eller i baren.

Sommaren 2016 var det så dags för ett nytt steg i Flammans historia. Vi bytte namn till Flammans Skafferi och i med det gick verksamheten över till att fokusera mer på catering, kurser och att verka för en hållbar utveckling inom mathantverk.