KALENDARIUM 2022/ 2023

Det här händer hos oss i år

Om vi är ute på uppdrag så kan man fortfarande boka bord eller beställa catering hos oss på Flammans Skafferi.
Hör bara av er med frågor eller funderingar så ser vi hur vi kan hjälpa er.


Kalendarium 2023

2 & 3 DECEMBER 
5 RÄTTERS JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna

BOKA HÄR

7 & 9 DECEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

10 DECEMBER 
5 RÄTTERS JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna

BOKA HÄR

14 &16 DECEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

17 DECEMBER 
5 RÄTTERS JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna

BOKA HÄR

26 & 27 DECEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

28 & 29 DECEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

30 DECEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

31 DECEMBER 
Vi firar in det nya året ! På menyn denna kvällen är en trevlig sammasatt avsmakningsmeny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner 
till priset av 950:- pp 
Pris inkl Dryckespaket 1495:-
BOKA HÄR

JANUARI 2023

1 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 13:00.
Läs mer

4 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

5 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

6 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

7 JANUARI MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

11 & 13 JANUARI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

14 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

18 & 20 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

21 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

25 & 27 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

28 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
 

FEBRUARI 2023

1 & 3 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 

Öppet från 17:00.
Läs mer

4 FEBRUARI  
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

8 & 10 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

11 FEBRUARI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

15 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

16 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

17 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

18 FEBRUARI
AVSMAKNINGSMENY

Denna dagen kokas relationsmat tillsammans med Anna Kälvebrand som har Ostmakeriet på Rindö 
Tillagad på råvaror från våra hållbara bönder och odlare
Samt skafferiets skörd och höstade råvaror under året 
på menyn denna kvällen har vi satt samman enn trevlig meny tillsammans med Anna 
Vi kommer även under kvällen att köra en ostprovning på hennes ostar  
Vi börjar kl 18.00
Menyn kostar 950.- pp
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1465:-
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå  

Boka här:BOKA HÄR

19 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

22 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

23 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

24 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

25 FEBRUARI

På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner  
till priset av 950:- pp 
Pris inkl Dryckespaket 1495:
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
:BOKA HÄR

26 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

MARS 2023

1 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

2 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

3 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

4 MARS
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner, Inte nog med det ! Vi har denna kvällen besök av en gästkock som skall koka i grytorna tillsammans med oss denna kvällen 
till priset av 950:- pp 
Pris inkl Dryckespaket 1495:
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
:BOKA HÄR

5 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

8 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

9 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

10 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

11 MARS
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner, Inte nog med det ! Vi har denna kvällen besök av en gästkock som skall koka i grytorna tillsammans med oss denna kvällen 
till priset av 950:- pp 
Pris inkl Dryckespaket 1495:
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
:BOKA HÄR

12 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

15 & 17 MARS 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

18 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

22 & 24 MARS 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

25 MARS 
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

29 & 31 MARS 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

APRIL 2023

1 APRIL
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

2 & 5 & 6  APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

7 & 8  APRIL
PÅSKMENY på Flammans vis tillagad på Relationsmat från våra matvänner och skafferiets tillgångar till priset av 950.-  tillhörande trevliga drycker tillkommer   

Boka här: 
BOKA HÄR

9 & 10 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

12 &14 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

15 APRIL 

Den 15 april kommer Camilla Wahlman Sommelier & Journalist samt deltagare i 
Sveriges mästerkock
att koka i våra grytor och sätta viner till maten med oss på Flammans Skafferi 
Boka din plats för en trevlig och smakfull kväll tillsammans med oss 
Pris på 5 rätters meny 750.-  
Drycker tillkommer
BOKA HÄR


19 & 21  APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

22 APRIL 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

26 &28 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

29 & 30 APRIL 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

MAJ 2023

3 & 5 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

6 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

10 & 12 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

13 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

17 & 19 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

20 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

28 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

24 & 26 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

27 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

31 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

 

Juni 2023


2 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

3 JUNI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

7 & 9 JUNI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

10 JUNI
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

14 & 16 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer




 

JULI 

Under perioden 20 juni - 9 august har vi endast öppet för bokningar och catering.

Augusti 2022

10 & 12 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

13 AUGUSTI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

17 &19 AUGUSTI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

20 AUGUSTI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

24 AUGUSTI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

26 AUGUSTI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

SVAMPUTFLYKTER OCH VILDPLOCKADE MIDDAGAR 26-28 AUGUSTI

Svamputflykt med start kl 9.30 från Flammans Skafferi:
850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror.
Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas

LÄS MER HÄR:
 
Endagars Kurs:
Fredag 26 Augusti
Lördag 27 & Söndag 28 Augusti  

VI ERBJUDER VILDPLOCKAD AVSMAKNINGSMENY på lördag 
Svampmiddag med start 18.00  
Avsmaknings meny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus  950:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1465:-
Alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker

BOKA HÄR

31 AUGUSTI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

SEPTEMBER 2022


2 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

3 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

7 & 9 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

10 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

14 &16 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

17 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

21 & 23 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

24 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

28 &30 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

Oktober 2022


1 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

5 & 7 OKTOBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

8 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

12 &14 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

15 OKTOBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

19 & 21 OKTOBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

22 OKTOBER 
Gästkocken Flavia Giordano från Puglia gästar Flammans Skafferi


Flavia Giordano från Puglia i Italien kommer denna kvällen att koka i alla grytor tillsammans med oss på Skafferiet. Menyn kommer att bestå av nordiska råvaror med influenser från Puglia och Flavias familje traditioner.
Pris på denna meny är 850:- pp Dryck tilkommer 
BOKA HÄR


23 OKTOBER 
Lär dig göra pasta som man gör i Puglia i Italien med Flavia Giordano!


Italian homemade pasta: hands-on workshop with Flavia Giordano at Flammansskafferi 
(kursen kommer vara på svenska) Pris pp 1100:- inkl mat 

Pasta is certainly the most iconic food of Italian cuisine. When this is at the table, a forkful of it is enough to give you a big smile.
And if the pasta is fresh, homemade, prepared with your own hands, the pleasure is even greater! 

That’s why fresh pasta arrives in Jämtland, for a hands-on workshop by the Italian food writer Flavia Giordano, who will lead you in the preparation of Italian fresh pasta from scratch. Together with her, the chef and owner of Flammansskafferi, Lena Flaten.  

Flavia Giordano, born in Puglia (Southern Italy) and now living in Malmo, has written 7 cookbooks and is a connoisseur of pasta, expert taster of extra virgin olive oil and Italian cheeses. She has lived in France, the United States and Scandinavia where, through her cooking classes, sensory experiences and food trips, she has introduced Italian culinary culture and its ingredients to an international audience.

During 3 hours of hands-on workshop, Flavia will show how to make 3 different pasta shapes (cavatelli, orecchiette and trofie) using durum wheat flour. 
She will show how to “understand” the flour and how to knead it in order to have a proper pasta dough. Her golden rule is about  “feeling the dough”, instead of relying on quantities: measurements can be sometimes wrong but instead you can always trust your hands!
After kneading the dough together, we will make it rest, while enjoying an aperitivo of Italian delicacies, with a glass of non-alcoholic drink.

The main part of the workshop will focus on the preparation of the 3 pasta types under the guidance of Flavia. Then we will taste it and pair it with different vegetarian sauces made with seasonal ingredients, in a nice meal that will bring all the participants around a table, to celebrate the food we cooked! This will be an opportunity to experience even deeper the Italian food culture and to share your questions with Flavia (Italian cooking techniques, food pairing, preserving pasta and any other question that can inspire your everyday cooking).

BOKA HÄR26 & 28 OKTOBER MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

29 OKTOBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

November 2022



2 & 4 NOVEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

5 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

9 & 11 NOVEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

12 NOVEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

16 & 18 NOVEMBER   
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

19 NOVEMBER  
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

23 & 25 NOVEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

26 NOVEMBER 
5 RÄTTERS JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna

BOKA HÄR