KALENDARIUM 2024 -2025
Det här händer hos oss i år
Hör bara av er med frågor eller funderingar så ser vi hur vi kan hjälpa er.
Augusti 2024
14 & 16 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 AUGUSTI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 &23 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
SVAMPUTFLYKT :
Endagars Kurs:
Fredag 23 Augusti
Lördag 24 Augusti
Start kl 9.30 från Flammans Skafferi:
950:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på skafferiets relations råvaror
Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi går igenom hur svamp och växter fungerar i naturen och var de växer.
Vi går även igenom hur dessa kan användas i matlagning.
Det äts lunch, fikas och på kvällen serverar vi en avsmakningsmeny med tema svamp och växter.
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. har ett brinnande intresse för naturens råvaror, har även jobbat som kock i många år.För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi. Niki har även skrivit boken "Vildplockat".och Vildplockat Svamp och 2023 släppte Niki och Lena deras gemensamma bok "Vildplockat Kokboken"
24 AUGUSTI
Avsmaknings meny med VILDPLOCKAT smak från en plats: Start 18.00
Denna kvällen har vi en avsmakningsmeny där Flammans personal och Niki Sjölund har kokat i alla grytor tilsammans med temat vildplockat och råvaror från våra hållbara bönder och odlare
Samt skafferiets skörd och höstade råvaror under året med råvaran i fokus
Vi börjar kl 18 och priset på menyn är 950.-
Om man önskar har vi även ett dryckespaket som passar till
Pris inkl dryckespaket 1495:-
alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker finns självklart att tillgå
BOKA HÄR
25 augusti
Workshop Svamp och vilda växter MAX 10 personer
Niki Sjölund och Lena Flaten
Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter,
samt hur man kan använda dom i vardagsmaten, med Vildplockat kokboken som bas
Vi avslutar kursen med en gemensam middag och går igenom dagen.
Start kl 0900 på Flammans Skafferi
Kaffe och presetation av dagens program
Niki Sjölund guidar och ni plockar svamp och växter till dagens workshop
Tillbaka på Flamman för fika och start på dagens workshop i köket
Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen
Vi rensar, torkar, syltar och saftar och lagar kvällens middag.
2000.- pp
Inkl utflykt, lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen
BOKA HÄR
28 & 30 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 AUGUSTI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
SEPTEMBER 2024
4 & 6 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
11 & 13 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 SEPTEMBER
abbonerad/reserverad
18 & 19 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
Oktober 2024
2 & 4 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 & 11 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
16 & 18 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
19 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 & 25 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
30 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
November 2024
1 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
2 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 & 9 NOVEMBER
Är vi ute på uppdrag hos Jenny på Jørem och därav har vi stängt dessa dagar på Flamman
öppnar igen den 13 nov Välkomna åter
13 & 15 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 & 22 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
29 -30 NOVEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
DECEMBER 2024
4 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 & 7 DECEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
11 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 & 14 DECEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
26 & 27 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 & 29 DECEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
30 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 DECEMBER
Vi firar in det nya året
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner
Detta till priset av 950:- pp
pris inkl dryckespaket 1665.-
Själklart finns våra goda alkoholfria drycker också
Varmt välkomna
BOKA HÄR
JANUARI 2025
1 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 13:00.
Läs mer
2 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
4 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 & 10 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
11 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 & 17 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 & 24 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
26 JANUARI
Lär dej baka med surdeg tillsammans med Lina från Jansson bröd
Nu kommer Lina till Storlien och håller en inspirationsdag för dig som vill prova på att baka dina egna surdegsbröd. Det krävs inga förkunskaper men passar även dig som har bakat lite, men är nyfiken på att lära dig lite nytt.
Lina Lundmark har sedan 2012 drivit bageriet Janssons Bröd i Ljusdal, Hälsingland. Bageriet grundades av Linas farfar Gustav Janssons redan på 40-talet. Lina är fjärde generationens bagare då även hennes farfarsfar var bagare.
Janssons Bröd bakar surdegsbröd, bullar, kakor och bakverk som säljs i bageributiken. De bakar också ett delikatessknäcke som skickas till delikatessbutiker, hotell och restauranger runt om i Sverige.
Lina håller även kurser och föreläser.
Vi kommer att prata massor om mjöl och surdeg. Vi sätter degar och bakar ut bröd. Vi kommer under dagen att fika, äta lunch och framför allt smaka på allt vi bakar. När du går hem har du med dig både bröd, surdeg, mjöl och kunskap för att kunna baka ditt egna surdegsbröd.
Pris på kursen 1800.- pp
BOKA HÄR
29 & 31 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
FEBRUARI 2025
1 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 FERBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 FEBRUARI GÄSTSPEL MED Sebastien boudet
Denna kvällen bakar Sebastien Nordiska pizzor på sitt vis hos oss på Flammans Skafferi
Sébastien Boudet är en franskfödd bagare, konditor och entreprenör som gjort sig känd i Sverige för sin passion för surdegsbröd och hantverksmässigt bakande. Med rötterna i en traditionell fransk bagerifamilj har han fört vidare arvet genom att fokusera på hållbarhet, kvalitet och råvarornas ursprung. Han har blivit en profil i media, samt genom sina böcker och föreläsningar om naturligt bröd och matlagning. Sébastien har varit en stark förespråkare för småskaligt hantverk och att återgå till långsamma, traditionella metoder inom bagerikonsten.han är dessutom en utomordentlig matlagare, Boka nu så ni inte missar detta
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 FEBRUARI GÄSTPEL MED Sebastien boudet
Denna kvällen kokar vi tilsammans med Sebastien i alla grytor och det är relationsmat på alla tallrikar
Under kvällen serveras rätter tillagade på råvaror från vårt skafferi på Sebastiens och vårt vis.
Denna kvällen vill ni inte missa
Kvällens meny: pris pp 950 .-
Dryckespaket tilkommer
alkoholfritt alternativ finns
BOKA HÄR
12 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
19 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 FEBRUARI
Gästspel med Ingela Mårtensson från Osterian af Jämtland
Denna kvällen kokar vi tilsammans med Ingela i alla grytor och det är relationsmat på alla tallrikar
Under kvällen serveras rätter tillagade på råvaror från vårt skafferi förgylls med Ingelas fantastiska ostar.
Denna kvällen vill ni inte missa, möjilgheter för att köpa hennes ostar kommer även att finnas.
Kvällens meny: pris pp 950 .-
Pris inkl Dryckespaket 1595.-
Alkoholfritt alternativ finns
BOKA HÄR
Ingela Mårtensson är en av de drivande krafterna bakom Osterian af Jämtland, en populär osteria och delikatessbutik belägen i Bräcke kommun . Osterian är känt för att erbjuda ett brett sortiment av lokalproducerade ostar och andra delikatesser, med fokus på råvaror från närområdet.
Ingela är inte bara en duktig entreprenör utan även en ambassadör för den jämtländska mathantverkstraditionen. Hennes djupa kunskap om osttillverkning och lokala produkter har gjort Osterian till ett självklart besöksmål för både turister och Östersundsbor som vill uppleva högkvalitativa ostar och delikatesser. Genom att arbeta nära lokala gårdar och småskaliga producenter säkerställer hon att Osterian alltid har det bästa och färskaste på sina hyllor.
Osterian under Ingelas ledning har blivit mer än bara en butik – det är en plats för möten, smakupplevelser och kärlek till hantverket bakom varje ost och produkt.
Ingela har med sin passion för god mat och sitt engagemang för lokalproducerad mat blivit en central figur i Östersunds kulinariska värld.
Ingelas egna ord om sin verksamhet:
Jag har den stora glädjen att få ysta på en fantastisk fin komjölk från Framgårdens kravmärkta gård.
Med ny inspiration & kärlek inleder jag min nya Osteria. Började min ostresa på Eldrimner 2009. En fantastisk utbildning som lärde mig att våga & tro att just jag kunde göra en god ost. Resultatet utmynnade i Tivars Gårdsmejeri som startades från grunden och redan 2011 fick vi fina utmärkelser för våra ostar på SM i Mathantverk. Vid årsskiftet 2014 avslutade jag mitt arbete med Tivars och i fantastiska lokaler på Eldrimner i Ås. Vid årsskiftet 2023-24 fick jag åter igen möjlighet att driva mejeri i egna loklar. Nu gör vi våra ostar på gården i Smååkran, Bräcke kommun. Vi fortsätter i samma anda med kärleksfullt gjorda ostar av mjölk som levereras från Framgården i Skylnäs och Välja Getgård i Kläppe.
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
26 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
MARS 2025
1 MARS
Avsmaknings meny med VILDPLOCKAT smak från en plats
Denna kvällen har vi en avsmakningsmeny där Flammans personal och Niki Sjölund har kokat i alla grytor tilsammans,
Temat för kvällen är rätter från deras gemensamma bok
Vildplokat kokboken
Samt skafferiets skörd och höstade råvaror under året med råvaran i fokus
Vi börjar kl 18 och priset på menyn är 950.-
Om man önskar har vi även ett dryckespaket som passar till
Pris inkl dryckespaket 1595:-
alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker finns självklart att tillgå
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. har ett brinnande intresse för naturens råvaror, har även jobbat som kock i många år.För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi. Niki har även skrivit boken "Vildplockat".och Vildplockat Svamp och våren 2023 släppte Niki och Lena deras gemensamma bok "Vildplockat Kokboken"
BOKA HÄR
5 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer¨
8 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12& 14 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
19 & 21 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 & 28 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
29 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
APRIL 2025
2 & 4 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 & 11 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 & 17 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 & 19 APRIL
PÅSKMENY på Flammans vis tillagad på Relationsmat från våra matvänner och skafferiets tillgångar till priset av 950.- tillhörande trevliga drycker tillkommer
BOKA HÄR
20 & 21 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
26 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
30 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
MAJ 2025
1 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
2 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
23 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 MAJ
Abbonerad
30 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Juni 2025
6 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 JUNI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 JUNI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
JULI 2025
Under perioden 15 juni - 13 august har vi endast öppet för bokningar och catering.
Ta kontakt på info@flamman.nu för förfrågningar och funderingar
Mvh Personalen på Flamman