KALENDARIUM 2023/24
Det här händer hos oss i år
Hör bara av er med frågor eller funderingar så ser vi hur vi kan hjälpa er.
MAJ 2023
3 & 5 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 & 12 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 & 19 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 MAJ
Denna helgen hittar ni oss på Jamtlis Vårmarknad
26 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 MAJ
abbonerad
Juni 2023
2 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 JUNI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 JUNI Abbonerad
16 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
JULI 2023
Under perioden 16 juni - 11 august har vi endast öppet för bokningar och catering.
Ta kontakt på info@flamman.nu för förfrågningar och funderingar
Mvh Personalen på Flamman
Augusti 2023
11 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 AUGUSTI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 &18 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
19 AUGUSTI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 augusti
Workshop Svamp och vilda växter NYTT FÖR I ÅR! MAX 10 personer
Ingrid Holmberg och Lena Flaten
Ingrid Holmberg har genom många år tagit hand om svamp och andra vilda växter från naturens skafferi som hennes man Pelle Holmberg lämnade in till deras kök efter sina otaliga turer i skog och mark
Lena lärde känna familjen Holmberg tidigt 90 tal och sen dess bytt erfarenheter i kunnskapen i köket och om naturen. Familjen Holmberg har även under alla dessa år tilgodosett Flammans Skafferi med vildplockat i alla dess former.
Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter ,
samt hur man kan använda dom i vardagsmaten
Vi lagar middag som vi tillsammans äter efter kursens avslut
Start kl 0900 på Flammans Skafferi
Kaffe och presetation av dagens program
Eric Holmberg guidar och ni plockar svamp och växter till dagens workshop
Tillbaka på Flamman för fika och start på dagens workshop i köket
Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen
Vi rensar, torkar, syltar och saftar och lagar kvällens middag.
2000.- pp
Inkl utflykt, lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen
SVAMPUTFLYKT
Start kl 9.30 från Flammans Skafferi:
850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror.
Följ med Eric Holmberg och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas
Endagars Kurs:
Fredag 25 Augusti
Lördag 26 Augusti
MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR
25 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
Avsmaknings meny med VILDPLOCKAT 26 AUGUSTI
Start 18.00
Avsmaknings meny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus 950:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1465:-
Det finns även alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat
BOKA HÄR
30 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
SEPTEMBER 2023
1 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
2 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 & 8 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 SEPTEMBER
abbonerad/reserverad
13 &15 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 & 22 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 & 29 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
30 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
Oktober 2023
4 & 6 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 OKTOBER
Gästspel med Karin Lei kvinnan bakom boken Dumplings och annan dim sum
Karin kommer under denna kvällen tillsammans med teamet på Flammans Skafferi servera rätter med traditioner och smaker från hennes bardom och uppväxt tillagad på råvaror från trakten
Lite om Karin:
Karin Lei tillbringade mycket av sin bardom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger i Sverige. Matintresset har alltid varit stort och på sociala medier bjuder hon bland annat på kinesisk och taiwanesisk husmanskost och tips. Hösten 2022 gav hon ut sin första kokbok "Dumplings & annan dim sum”. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna finns något för alla – från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar.
Kvällens meny: pris pp 950 .-
Dryckespaket 595.-
alkoholfritt alternativ finns
BOKA HÄR
8 OKTOBER
Workshop med karin Lei
Dumplings from scratch
Lär dig laga dumplings från scratch, få tips på hur man lyckas bäst med dina dumplings och goda fyllningar och tillbehör
Varighet 3-4 timmar
Start kl 09:00
pris 1250.- pp
Lite om Karin:
Karin Lei tillbringade mycket av sin bardom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger i Sverige. Matintresset har alltid varit stort och på sociala medier bjuder hon bland annat på kinesisk och taiwanesisk husmanskost och tips. Hösten 2022 gav hon ut sin första kokbok "Dumplings & annan dim sum”. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna finns något för alla – från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar.
BOKA HÄR
11 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 OKTOBER
Surdegskurs med Lina från Janssons bageri
Lina Lundmark har sedan 2012 drivit bageriet Janssons Bröd i Ljusdal, Hälsingland. Bageriet grundades av Linas farfar Gustav Janssons redan på 40-talet. Lina är fjärde generationens bagare då även hennes farfarsfar var bagare.
Janssons Bröd bakar surdegsbröd, bullar, kakor och bakverk som säljs i bageributiken. De bakar också ett delikatessknäcke som skickas till delikatessbutiker, hotell och restauranger runt om i Sverige.
Lina håller även kurser och föreläser.
Nu kommer Lina till Storlien och håller en inspirationsdag för dig som vill prova på att baka dina egna surdegsbröd. Det krävs inga förkunskaper men passar även dig som har bakat lite, men är nyfiken på att lära dig lite nytt.
Vi kommer att prata massor om mjöl och surdeg. Vi sätter degar och bakar ut bröd. Vi kommer under dagen att fika och avsluta med att göra surdegspizza som vi äter tillsammans. När du går hem har du med dig både bröd, surdeg, mjöl och kunskap för att kunna baka ditt egna surdegsbröd.
Pris 1800.- pp
BOKA HÄR
14 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 & 20 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 & 27 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
November 2023
1 & 3 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
4 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 & 10 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
11 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 & 17 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
22& 24 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 NOVEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
DECEMBER 2023
1 DECEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
6 & 8 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 DECEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
13 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 & 16 DECEMBER
JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
26 & 27 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 & 29 DECEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
30 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 DECEMBER
Vi firar in det nya året
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner
Detta till priset av 950:- pp
pris inkl dryckespaket 1465.-
Själklart finns våra goda alkoholfria drycker också
Varmt välkomna
BOKA HÄR
JANUARI 2024
1 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 13:00.
Läs mer
3 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
4 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 JANUARI MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 & 12 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 & 19 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 & 26 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
FEBRUARI 2024
2 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 & 9 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
MARS 2024
1 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
2 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 &15 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13&15 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 & 22 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 & 28 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
29 & 30 MARS
PÅSKMENY på Flammans vis tillagad på Relationsmat från våra matvänner och skafferiets tillgångar till priset av 950.- tillhörande trevliga drycker tillkommer
BOKA HÄR
31 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
APRIL 2024
1 & 3 & 5 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 & 12 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 & 19 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 &26 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer