KALENDARIUM 2022/ 2023
Det här händer hos oss i år
Hör bara av er med frågor eller funderingar så ser vi hur vi kan hjälpa er.
Kalendarium 2023
2 & 3 DECEMBER5 RÄTTERS JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
7 & 9 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 DECEMBER
5 RÄTTERS JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
14 &16 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 DECEMBER
5 RÄTTERS JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR
26 & 27 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 & 29 DECEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
30 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 DECEMBER
Vi firar in det nya året ! På menyn denna kvällen är en trevlig sammasatt avsmakningsmeny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner
till priset av 950:- pp
Pris inkl Dryckespaket 1495:-
BOKA HÄR
JANUARI 2023
1 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 13:00.
Läs mer
4 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 JANUARI MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
11 & 13 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 & 20 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 & 27 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
FEBRUARI 2023
1 & 3 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
4 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 & 10 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
11 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 FEBRUARI
AVSMAKNINGSMENY
Denna dagen kokas relationsmat tillsammans med Anna Kälvebrand som har Ostmakeriet på Rindö
Tillagad på råvaror från våra hållbara bönder och odlare
Samt skafferiets skörd och höstade råvaror under året
på menyn denna kvällen har vi satt samman enn trevlig meny tillsammans med Anna
Vi kommer även under kvällen att köra en ostprovning på hennes ostar
Vi börjar kl 18.00
Menyn kostar 950.- pp
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1465:-
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
Boka här:BOKA HÄR
19 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 FEBRUARI
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner
till priset av 950:- pp
Pris inkl Dryckespaket 1495:
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
:BOKA HÄR
26 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
MARS 2023
1 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
2 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
4 MARS
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner, Inte nog med det ! Vi har denna kvällen besök av en gästkock som skall koka i grytorna tillsammans med oss denna kvällen
till priset av 950:- pp
Pris inkl Dryckespaket 1495:
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
:BOKA HÄR
5 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
11 MARS
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner, Inte nog med det ! Vi har denna kvällen besök av en gästkock som skall koka i grytorna tillsammans med oss denna kvällen
till priset av 950:- pp
Pris inkl Dryckespaket 1495:
Det finns även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker att tillgå
:BOKA HÄR
12 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 & 17 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
18 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 & 24 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
25 MARS
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
29 & 31 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
APRIL 2023
1 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
2 & 5 & 6 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 & 8 APRIL
PÅSKMENY på Flammans vis tillagad på Relationsmat från våra matvänner och skafferiets tillgångar till priset av 950.- tillhörande trevliga drycker tillkommer
Boka här: BOKA HÄR
9 & 10 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 &14 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 APRIL
Den 15 april kommer Camilla Wahlman Sommelier & Journalist samt deltagare i
Sveriges mästerkock att koka i våra grytor och sätta viner till maten med oss på Flammans Skafferi
Boka din plats för en trevlig och smakfull kväll tillsammans med oss
Pris på 5 rätters meny 750.-
Drycker tillkommer
BOKA HÄR
19 & 21 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
26 &28 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
29 & 30 APRIL
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
MAJ 2023
3 & 5 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
6 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 & 12 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 & 19 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 & 26 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
27 MAJ
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
31 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
Juni 2023
2 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 JUNI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 & 9 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 JUNI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 & 16 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
JULI
Under perioden 20 juni - 9 august har vi endast öppet för bokningar och catering.
Augusti 2022
10 & 12 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
13 AUGUSTI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 &19 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
20 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
26 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
SVAMPUTFLYKTER OCH VILDPLOCKADE MIDDAGAR 26-28 AUGUSTI
Svamputflykt med start kl 9.30 från Flammans Skafferi:
850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror.
Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas
LÄS MER HÄR:
Endagars Kurs:
Fredag 26 Augusti
Lördag 27 & Söndag 28 Augusti
VI ERBJUDER VILDPLOCKAD AVSMAKNINGSMENY på lördag
Svampmiddag med start 18.00
Avsmaknings meny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus 950:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1465:-
Alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker
BOKA HÄR
31 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
SEPTEMBER 2022
2 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
3 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
7 & 9 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
10 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
14 &16 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
17 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
21 & 23 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
24 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
28 &30 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
Oktober 2022
1 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 & 7 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
8 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 &14 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
15 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
19 & 21 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
22 OKTOBER
Gästkocken Flavia Giordano från Puglia gästar Flammans Skafferi
Flavia Giordano från Puglia i Italien kommer denna kvällen att koka i alla grytor tillsammans med oss på Skafferiet. Menyn kommer att bestå av nordiska råvaror med influenser från Puglia och Flavias familje traditioner.
Pris på denna meny är 850:- pp Dryck tilkommer
BOKA HÄR
23 OKTOBER
Lär dig göra pasta som man gör i Puglia i Italien med Flavia Giordano!
Italian homemade pasta: hands-on workshop with Flavia Giordano at Flammansskafferi
(kursen kommer vara på svenska) Pris pp 1100:- inkl mat
Pasta is certainly the most iconic food of Italian cuisine. When this is at the table, a forkful of it is enough to give you a big smile.
And if the pasta is fresh, homemade, prepared with your own hands, the pleasure is even greater!
That’s why fresh pasta arrives in Jämtland, for a hands-on workshop by the Italian food writer Flavia Giordano, who will lead you in the preparation of Italian fresh pasta from scratch. Together with her, the chef and owner of Flammansskafferi, Lena Flaten.
Flavia Giordano, born in Puglia (Southern Italy) and now living in Malmo, has written 7 cookbooks and is a connoisseur of pasta, expert taster of extra virgin olive oil and Italian cheeses. She has lived in France, the United States and Scandinavia where, through her cooking classes, sensory experiences and food trips, she has introduced Italian culinary culture and its ingredients to an international audience.
During 3 hours of hands-on workshop, Flavia will show how to make 3 different pasta shapes (cavatelli, orecchiette and trofie) using durum wheat flour.
She will show how to “understand” the flour and how to knead it in order to have a proper pasta dough. Her golden rule is about “feeling the dough”, instead of relying on quantities: measurements can be sometimes wrong but instead you can always trust your hands!
After kneading the dough together, we will make it rest, while enjoying an aperitivo of Italian delicacies, with a glass of non-alcoholic drink.
The main part of the workshop will focus on the preparation of the 3 pasta types under the guidance of Flavia. Then we will taste it and pair it with different vegetarian sauces made with seasonal ingredients, in a nice meal that will bring all the participants around a table, to celebrate the food we cooked! This will be an opportunity to experience even deeper the Italian food culture and to share your questions with Flavia (Italian cooking techniques, food pairing, preserving pasta and any other question that can inspire your everyday cooking).
BOKA HÄR26 & 28 OKTOBER MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
29 OKTOBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
November 2022
2 & 4 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
5 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
9 & 11 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
12 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
16 & 18 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
19 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer
23 & 25 NOVEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Öppet från 17:00.
Läs mer
26 NOVEMBER
5 RÄTTERS JULMENY
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 650.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR