Kurser & Aktiviteter

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Färdiga kurser eller skräddarsydda speciellt för er!
T.ex matlagningskurs/team building. Nedan kan du se några kurser och aktiviteter.


Workshop - svamp & vilda växter

NYTT FÖR I ÅR! MAX 10 personer
Ingrid Holmberg och Lena Flaten

Ingrid Holmberg har genom många år tagit hand om svamp och andra vilda växter från naturens skafferi som hennes man Pelle Holmberg lämnade in till deras kök efter sina otaliga turer i skog och mark. Lena lärde känna familjen Holmberg tidigt 90 tal och sen dess bytt erfarenheter i kunnskapen i köket och om naturen. Familjen Holmberg har även under alla dessa år tilgodosett Flammans Skafferi med vildplockat i alla dess former.

Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter, samt hur man kan använda dom i vardagsmaten. Vi lagar middag som vi tillsammans äter efter kursens avslut.

Start kl 0900 på Flammans Skafferi. Kaffe och presetation av dagens program. Eric Holmberg guidar och ni plockar svamp och växter till dagens workshop. Tillbaka på Flamman för fika och start på dagens workshop i köket. Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen. Vi rensar, torkar, syltar och saftar och lagar kvällens middag.

2000.- pp
Inkl utflykt, lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen.

Boka här


Guidade Svamputflykter 25-26 augusti 2023

Start kl 9.30 från Flammans Skafferi.
850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror.
Följ med Eric Holmberg och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas.

Endagskurs:
Fredag 25 augusti
Lördag 26 augusti
MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Avsmakningsmeny 18.00
Avsmakningsmeny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus 950:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1465:-
Det finns även alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.

Boka här


Surdegskurs med Lina från Janssons bageri 12 November 2023 
Lina Lundmark har sedan 2012 drivit bageriet Janssons Bröd i Ljusdal, Hälsingland. Bageriet grundades av Linas farfar Gustav Janssons redan på 40-talet. Lina är fjärde generationens bagare då även hennes farfarsfar var bagare.
 
Janssons Bröd bakar surdegsbröd, bullar, kakor och bakverk som säljs i bageributiken. De bakar också ett delikatessknäcke som skickas till delikatessbutiker, hotell och restauranger runt om i Sverige. 
Lina håller även kurser och föreläser. 

Nu kommer Lina till Storlien och håller en inspirationsdag för dig som vill prova på att baka dina egna surdegsbröd. Det krävs inga förkunskaper men passar även dig som har bakat lite, men är nyfiken på att lära dig lite nytt.

Vi kommer att prata massor om mjöl och surdeg. Vi sätter degar och bakar ut bröd. Vi kommer under dagen att fika och avsluta med att göra surdegspizza som vi äter tillsammans. När du går hem har du med dig både bröd, surdeg, mjöl och kunskap för att kunna baka ditt egna surdegsbröd.
Pris 1800.- pp

Boka här

Workshop med Karin Lei söndagen den 8 oktober
Dumplings from scratch 
Lär dig laga dumplings från scratch, få tips på hur man lyckas bäst med dina dumplings och goda fyllningar och tillbehör 
Varighet  3-4 timmar 


Lite om Karin:
 Karin Lei tillbringade mycket av sin bardom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger i Sverige. Matintresset har alltid varit stort och på sociala medier bjuder hon bland annat på kinesisk och taiwanesisk husmanskost och tips. Hösten 2022 gav hon ut sin första kokbok "Dumplings & annan dim sum”. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna finns något för alla – från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar.

pris 1250.- pp 

Boka här


Korvkurs

Lär dig göra riktig korv 

Läs mer här!