Kurser & Aktiviteter

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Färdiga kurser eller skräddarsydda speciellt för er!
T.ex matlagningskurs/team building.
Nedan kan du se några kurser och aktiviteter, frågor eller önskemål om andra kurser, ta kontakt på: info@flamman.nu


LÄR DEJ BAKA MED SURDEG TILLSAMMANS MED LINA FRÅN JANSSONS BAGERI
26 JANUARI 2025





 

Nu kommer Lina till Storlien och håller en inspirationsdag för dig som vill prova på att baka dina egna surdegsbröd. Det krävs inga förkunskaper men passar även dig som har bakat lite, men är nyfiken på att lära dig lite nytt.

Vi kommer att prata massor om mjöl och surdeg. Vi sätter degar och bakar ut bröd. Vi kommer under dagen att fika, äta lunch  och framför allt smaka på allt vi bakar. När du går hem har du med dig både bröd, surdeg, mjöl och kunskap för att kunna baka ditt egna surdegsbröd.
Pris på kursen 1800.- pp
Pågår mellan kl 10.00 - 17.00 


Lina Lundmark har sedan 2012 drivit bageriet Janssons Bröd i Ljusdal, Hälsingland. Bageriet grundades av Linas farfar Gustav Janssons redan på 40-talet. Lina är fjärde generationens bagare då även hennes farfarsfar var bagare.
 
Janssons Bröd bakar surdegsbröd, bullar, kakor och bakverk som säljs i bageributiken. De bakar också ett delikatessknäcke som skickas till delikatessbutiker, hotell och restauranger runt om i Sverige. 
Lina håller även kurser och föreläser. 


 
 

Vildplockat vårkurs 1:a JUNI 2024

Kursledare: Lena Flaten och Niki Sjölund 


Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. har ett brinnande intresse för naturens råvaror, har även jobbat som kock i många år.För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi. Niki har även skrivit boken "Vildplockat".och Vildplockat Svamp och 2023 släppte Niki och Lena deras gemensamma bok "Vildplockat Kokboken"


I ditt lokala område finns det ett helt skafferi med ätbara växter. Vill DU lära dej mer?
Under våren frodas det med ätbart från naturen, allt från blommor, träd, växter och rötter.
Att lära sig ta tillvara på dessa och skapa ett skafferi av råvaror till de månader som det växer mindre på är guld värt.
Att ta fram en burk med fermenrterade nesslor eller inkokta tallkottar för att skapa en måltid med, när dessa råvaror inte finns i säsong är underbart

Lär dig om vad som finns att plocka ur naturens skafferi under våren och hur du på olika sätt kan ta tillvara på dessa,
färskt eller hur du kan förädla och spara undan en smak.
Lär dej om hur man tar tillvara på naturens skafferi och hur man använder det i vardagsmaten och till fest 

Samling kl 10.00 vid Flammans Skafferi 
Utflykt (Ca 2 timmar) med fika 
Utflykt inkl fika 850.-
För den som önskar, kan man anmäla sej till middag på kvällen med tema ätbara växter 
( med reservation för ändringar )

 
 

Vildplockat avsmakningsmeny 1:a JUNI 

Boka din plats på den vildplockade avsmakningsmenyn och bli inspirerad till nya kok occh smaker i köket när Team Flamman diskar upp rätter med fokus på våren och vildplockat samt relationsmat från våra nära producenter.

Start kl 17.00.
Pris på meny : 995:-/ pers
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1665:-
Det finns självklart även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.

  

Workshop - svamp & vilda växter  24 augusti 2025

Kursledare: Niki Sjölund  och Lena Flaten

Workshop Svamp och vilda växter MAX 10 personer 
 
Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter, 
samt hur man kan använda dom i vardagsmaten, med Vildplockat kokboken som bas 
Vi avslutar kursen med en gemensam middag och går igenom dagen.


Start kl 10.00 på Flammans Skafferi 

Kaffe och presetation av dagens program
Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen 
Vi rensar svamp, torkar örter, svamp, syltar och saftar samt lagar rätter från "Vildplockat kokboken" 
Så kvällens middag har självklart vildplockat i alla rätter 
2000.- pp
Inkl lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen
Medtag sköna skor för innomhusbruk
MAX 10 personer
Boka här


Guidade Svamputflykter och avsmakningsmeny
Temat är vildpplockat
och det är Niki Sjölund och Lena Flaten med personal som kokar i alla grytor




 



Endagskurs:
Lördag 24 augusti
Sönsdag 25 augusti 

 Följ med på en guidad tur ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas kring det vi plockat.

950:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria.
Samling vid Flammans skafferi kl 09:30

 


Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. har ett brinnande intresse för naturens råvaror, har även jobbat som kock i många år.För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi. Niki har även skrivit boken "Vildplockat".och Vildplockat Svamp och 2023 släppte Niki och Lena deras gemensamma bok "Vildplockat Kokboken"



Vildplockat Avsmakningsmeny Lördag den 23 Augusti start kl 18.00

Avsmakningsmeny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus 995:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1665:-
Det finns även alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.
Boka här



MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR


Korvkurs
Lär dig göra riktig korv 

Läs mer här!