Påskkassen 2021

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Påskkassen 2021

Vi jobbar med något vi kallar relationsmat, d.v.s att vi känner bonden, odlaren, jägaren etc. Detta gör att vi har koll på våra råvaror och dess ursprung och behandling. Vår personal och våra matvänner skördar och höstar under året bär, frukt, svamp och örter. Fisken kommer från lokala fiskare. Kött och grönsaker är hämtat från våra nära småskaliga hållbara jordbruk. Dessa fantastiska råvaror förädlas och tillagas med respekt och kärlek i traditionell och nytänkande anda hos oss på Skafferiet.

Trevlig Nässel och rotfruktssoppa 8 dl
Tempererat eko-ägg 4 st
Rostade solroskärnor 40 gr
Syrad grädde 40 gr
Surdegs hällekaka 2 st

Inlagd sill med fjällkvanne och röda vinbär 200 gr

Fjällfisk på jämtska 120 gr
Inlagd lök 60 gr
Potatis royale 250 gr

Rökt fjällfiskröra med potatis, ägg, dill 120 gr

Rökt viltröra med pepparrot, äpple och dill 120gr

Älgkalvs leverpastej 80 gr
Syrad gurka 80 gr
Äppelgelé 50 gr

Varmrökt älgkött på älg från Rensjön 60 gr
Potatissallad med ört-vinegrette 200 gr

Skafferiets lufttorkade Älg och fjällkokorv 50 gr
Kryddrostad blomkål med örter 350 gr

Lufttorkade lammbogschips
gjord på råvara från Forsa Fjäll-lantbruk 40 gr
Inlagda plommon 4 st

Vår egen lufttorkade skinka från glada grisar 60 gr
Fritata med semitorkad tomat, potatis och lök 400 gr

Tjälaknul på älg 150 gr
Rostad rotfruktssallad 200 gr
Torkade plommon från Hell trädgård

Betsallad med 250 gr
Äppelkokta morötter
Saltrostade pumpakärnor och
Eko mandel
Rödbetspicklade eko ägg 2 st

Lokala ostar från våra fantastiska ystare
Blå Ädel från Skärvången 220gr
Plommon/kardemumma-marmelad 100 gr
Eldost med fjällkvanne från Osterian i Östersund 200 gr
Rabarber-marmelad med citrus 100 gr
Bär och fruktläder 40 gr
Chokladtryffel med älgört 120 gr
Frukt och grötbröd 1/2 bröd

Lådan är anpassad till ca 4-5 personer
Pris på hela lådan 2500:-
Anpassad låda för 2 pers. 1325:-

Maila in din beställning på (sista beställnings dag 27/3) info@flamman.nu

Bekräftat mail och betalt låda = beställd låda

Utlämning Storlien: Fredag 2 april kl 15.00
Utlämning Kabinbanan i Åre: Fredag 2 april 12.00

Lite info om produkter och råvaror
Fjällfisk från Ånnsjön och dess nära fiskevatten
Vildplockat från våra nära fjäll och skogar skördat av personalen på Flamman
Förädlade produkter på äpple, plommon & päron är gjorda på frukt plockad i Hell trädgård i Stjørdal
Älgen är skjuten på Rensjön
Rödbetor, vitkål, grönkål & svarta/röda vinbär är från en småskalig odlare i Meråker Kjetil Aarbakke
Grisen kommer ifrån Görvik kött och gårdschark
Hjortron & lingon plockade i området runt Storlien
Rabarber plockad i Storlien
Gurka från Meråker
Lamm från Forsa fjäll-lantbruk
Fjällko-produkter från Slaktarn i Östersund
Blå ädel från Skärvångens bymejeri
Eldost med fjällkvanne från Osterian I Östersund
Surdegshällekaka - Vårt eget surdegsbröd bakad på mjöl från Warbro kvarn