Kurser & Aktiviteter

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Färdiga kurser eller skräddarsydda speciellt för er!
T.ex matlagningskurs/team building. Nedan kan du se några kurser och aktiviteter.



Vildplockat vårkurs 1:a JUNI ( med reservation för ändringar ) 

Samling kl 10.00 vid Flammans Skafferi 

I ditt lokala område finns det ett helt skafferi med ätbara växter. Vill DU lära dej mer?

Under våren frodas det med ätbart från naturen, allt från blommor, träd, växter och rötter.
Att lära sig ta tillvara på dessa och skapa ett skafferi av råvaror till de månader som det växer mindre på är guld värt.
Att ta fram en burk med fermenrterade nesslor eller inkokta tallkottar för att skapa en måltid med, när dessa råvaror inte finns i säsong är underbart

Lär dig om vad som finns att plocka ur naturens skafferi under våren och hur du på olika sätt kan ta tillvara på dessa,
färskt eller hur du kan förädla och spara undan en smak.
Lär dej om hur man tar tillvara på naturens skafferi och hur man använder det i vardagsmaten och till fest 

Utflykt (Ca 2 timmar) med fika 
Utflykt inkl fika 750.-
För den som önskar, kan man anmäla sej till middag på kvällen med tema ätbara växter 


Vildplockat avsmakningsmeny 1:a JUNI 
Boka din plats på den vildplockade avsmakningsmenyn och bli inspirerad till nya kok occh smaker i köket när Team Flamman diskar upp rätter med fokus på våren och vildplockat samt relationsmat från våra nära producenter.
Start kl 17.00.
Pris på meny : 850:-/ pers 
Om man önskar vårt valda dryckespaket till detta blir priset 1465.- 
Det finns självklart även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.
Boka här


Workshop - svamp & vilda växter  25 augusti 2024

Kursledare: Ingrid Holmberg och Lena Flaten

Ingrid Holmberg har genom många år tagit hand om svamp och andra vilda växter från naturens skafferi som hennes man Pelle Holmberg lämnade in till deras kök efter sina otaliga turer i skog och mark. Lena lärde känna familjen Holmberg tidigt 90 tal och sen dess bytt erfarenheter i kunnskapen i köket och om naturen. Familjen Holmberg har även under alla dessa år tilgodosett Flammans Skafferi med vildplockat i alla dess former.

Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter, samt hur man kan använda dom i vardagsmaten. Vi lagar middag som vi tillsammans äter efter kursens avslut.

Start kl 0900 på Flammans Skafferi. Kaffe och presetation av dagens program. Eric Holmberg guidar och ni plockar svamp och växter till dagens workshop. Tillbaka på Flamman för fika och start på dagens workshop i köket. Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen. Vi rensar, torkar, syltar och saftar och lagar kvällens middag.

2000.- pp
Inkl utflykt, lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen.
MAX 10 personer
Boka här


23-24-25  augusti 2024
Guidade Svamputflykter och avsmakningsmeny med temat vildpplockatMed Niki Sjölund och Lena Flaten 

Samling kl 9.30 vid Flammans Skafferi.
Följ med på en guidad tur ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas kring det vi plockat.
950:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria.

Endagskurs:
Fredag 23 augusti
Lördag 24 augusti
Söndag 25 augusti 
MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Vildplockat Avsmakningsmeny Lördag den 24 start kl 18.00
Avsmakningsmeny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus 950:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1565:-
Det finns även alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.
Boka här


 

 


Korvkurs

Lär dig göra riktig korv 

Läs mer här!