Kurser & Aktiviteter
Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö
Färdiga kurser eller skräddarsydda speciellt för er!
T.ex matlagningskurs/team building. Nedan kan du se några kurser och aktiviteter.
Vildplockat vårkurs 1:a JUNI
Kursledare: Lena Flaten och Niki Sjölund
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. har ett brinnande intresse för naturens råvaror, har även jobbat som kock i många år.För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi. Niki har även skrivit boken "Vildplockat".och Vildplockat Svamp och 2023 släppte Niki och Lena deras gemensamma bok "Vildplockat Kokboken"
Samling kl 10.00 vid Flammans Skafferi
I ditt lokala område finns det ett helt skafferi med ätbara växter. Vill DU lära dej mer?
Under våren frodas det med ätbart från naturen, allt från blommor, träd, växter och rötter.
Att lära sig ta tillvara på dessa och skapa ett skafferi av råvaror till de månader som det växer mindre på är guld värt.
Att ta fram en burk med fermenrterade nesslor eller inkokta tallkottar för att skapa en måltid med, när dessa råvaror inte finns i säsong är underbart
Lär dig om vad som finns att plocka ur naturens skafferi under våren och hur du på olika sätt kan ta tillvara på dessa,
färskt eller hur du kan förädla och spara undan en smak.
Lär dej om hur man tar tillvara på naturens skafferi och hur man använder det i vardagsmaten och till fest
Utflykt (Ca 2 timmar) med fika
Utflykt inkl fika 750.-
För den som önskar, kan man anmäla sej till middag på kvällen med tema ätbara växter
( med reservation för ändringar )
Vildplockat avsmakningsmeny 1:a JUNI
Boka din plats på den vildplockade avsmakningsmenyn och bli inspirerad till nya kok occh smaker i köket när Team Flamman diskar upp rätter med fokus på våren och vildplockat samt relationsmat från våra nära producenter.
Start kl 17.00.
Pris på meny : 850:-/ pers
Om man önskar vårt valda dryckespaket till detta blir priset 1465.-
Det finns självklart även ett alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.
Boka här
Workshop - svamp & vilda växter 25 augusti 2024
Kursledare: Niki Sjölund och Lena Flaten
Workshop Svamp och vilda växter MAX 10 personer
Niki Sjölund och Lena Flaten
Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter,
samt hur man kan använda dom i vardagsmaten, med Vildplockat kokboken som bas
Vi avslutar kursen med en gemensam middag och går igenom dagen.
Start kl 0900 på Flammans Skafferi
Kaffe och presetation av dagens program
Niki Sjölund guidar och ni plockar svamp och växter till dagens workshop
Tillbaka på Flamman för fika och start på dagens workshop i köket
Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen
Vi rensar, torkar, syltar och saftar och lagar kvällens middag.
2000.- pp
Inkl utflykt, lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen
MAX 10 personer
Boka här
23-24 augusti 2024
Guidade Svamputflykter och avsmakningsmeny med temat vildpplockat med Niki Sjölund och Lena Flaten
Samling kl 9.30 vid Flammans Skafferi.
Följ med på en guidad tur ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas kring det vi plockat.
950:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria.
Endagskurs:
Fredag 23 augusti
Lördag 24 augusti
MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR
Vildplockat Avsmakningsmeny Lördag den 24 start kl 18.00
Avsmakningsmeny med temat svamp och vildplockat med råvaran i fokus 950:-/pers.
Önskar man vårt valda dryckespaket till detta är priset 1565:-
Det finns även alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker smaksatta med vildplockat.
Boka här