KALENDARIUM 2024

Det här händer hos oss i år

Om vi är ute på uppdrag så kan man fortfarande boka bord eller beställa catering hos oss på Flammans Skafferi.
Hör bara av er med frågor eller funderingar så ser vi hur vi kan hjälpa er.


JANUARI 2024

1 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 13:00.
Läs mer

3 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

4 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

5 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

6 JANUARI MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

10 & 12 JANUARI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

13 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

17 & 19 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

20 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

24 & 26 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

27 JANUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

31 JANUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

FEBRUARI 2024

2 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 

Öppet från 17:00.
Läs mer

3 FEBRUARI  
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

7 & 9 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

10 FEBRUARI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

14 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

15 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

16 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

17 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

18 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

21 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

22 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

23 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

24 FEBRUARI
MAT OCH BAR MENY
Öppet från 17:00.
Läs mer

25 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

28 FEBRUARI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

 

MARS 2024


1 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

2 MARS
MAT OCH BAR MENY

Gästspel med Pernilla från Vinolio och Marco Durante II Signor Kurtz 
Under kvällen serveras rätter tillagade på råvaror från vårt skafferi och våra nära producenter med inspiration från Pernilla och Marco med  mattraditioner från deras uppväxt och plats
Denna kvällen kan det även dyka upp lite inspel från några andra av våra "relations-matvänner"!
Denna kvällen vill ni inte missa 
Kvällens meny:  pris pp 950 .- 
Dryckespaket tilkommer 
alkoholfritt alternativ finns 
BOKA HÄR


3 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

6  MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

7 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

8  MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

9 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

10 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

13 &15 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

9 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer
 
10 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

13&15 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

16 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

20 & 22 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

23 MARS
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

27 & 28 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

29 & 30 MARS 
PÅSKMENY på Flammans vis tillagad på Relationsmat från våra matvänner och skafferiets tillgångar till priset av 950.-  tillhörande trevliga drycker tillkommer   
 
BOKA HÄR

31 MARS
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer
 

APRIL 2024

1 & 3 & 5  APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

6 APRIL
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

10 & 12 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

13 APRIL
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

17 & 19  APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

20 APRIL 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

24 &26 APRIL
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

27 APRIL 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

MAJ 2024

3  MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

4 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

10  MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

11 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

17 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

24 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

25 MAJ 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.

31 MAJ
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

Juni 2024



1JUNI
I ditt lokala område finns det ett helt skafferi med ätbara växter. Vill DU lära dej mer?
Våra vildplockande samarbetspartner guidar er genom vårens ätbara skafferi och Lena och hennes team rör om i grytorna.
Utflykt (Ca 3 timmar) med fika 750:-

Läs mer


1 JUNI 
Denna kvällen dukar vi upp med vildplockade smaker från området och råvaror från våra nära producenter,
I ditt lokala område finns det ett helt skafferi med ätbara växter. dessa hamnar denna kvällen på eran tallrik 
Lena och hennes team rör om i grytorna.
pris :650:- pp drycker tillkommer 
start kl 18.00

Läs mer

7 JUNI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

8 JUNI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

14 JUNI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

15 JUNI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

JULI 2024

Under perioden 16 juni - 14 august har vi endast öppet för bokningar och catering.
Ta kontakt på info@flamman.nu för förfrågningar och funderingar 
Mvh Personalen på Flamman 

Augusti 2024

14 & 16 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

17 AUGUSTI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

21 &23 AUGUSTI 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

SVAMPUTFLYKT :Fredag 23 Augusti, Lördag 24 Augusti, Söndag 25 Augusti  
Start kl 9.30 från Flammans Skafferi:
950:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror.
Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi plockar svamp och växter.
Det äts lunch, fikas och samtalas
Endagars Kurs:
Fredag 23 Augusti
Lördag 24 Augusti
Söndag 25 Augusti  
MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR 

24 AUGUSTI 
Avsmaknings meny med VILDPLOCKAT smak från en plats: Start 18.00  
Denna kvällen har vi en avsmakningsmeny där Flammans personal och Niki Sjölund har kokat i alla grytor tilsammans med temat vildplockat och råvaror från våra hållbara bönder och odlare
Samt skafferiets skörd och höstade råvaror under året med råvaran i fokus
Vi börjar kl 18 och priset på menyn är 950.- 
Om man önskar har vi även ett dryckespaket som passar till 
Pris inkl dryckespaket 1495:-
alkoholfritt alternativ med våra härgjorda drycker finns självklart att tillgå 
BOKA HÄR


25 augusti 
Workshop Svamp och vilda växter MAX 10 personer 
(Med reservation för ändringar)

Ingrid Holmberg och Lena Flaten 

Ingrid Holmberg har genom många år tagit hand om svamp och andra vilda växter från naturens skafferi som hennes man Pelle Holmberg lämnade in till deras kök efter sina otaliga turer i skog och mark 
Lena lärde känna familjen Holmberg tidigt 90 tal och sen dess bytt erfarenheter i kunnskapen i köket och om naturen. Familjen Holmberg har även under alla dessa år tilgodosett Flammans Skafferi med vildplockat i alla dess former. 

Under denna kursen kommer vi att inspirera och lära ut olika metoder att ta till vara på svamp och växter ,
samt hur man kan använda dom i vardagsmaten 
Vi lagar middag som vi tillsammans äter efter kursens avslut 

Start kl 0900 på Flammans Skafferi 
Kaffe och presetation av dagens program
Eric Holmberg guidar och ni plockar svamp och växter till dagens workshop 
Tillbaka på Flamman för fika och start på dagens workshop i köket 
Vi äter lunch och fika finns att tillgå hela dagen 
Vi rensar, torkar, syltar och saftar och lagar kvällens middag.
2000.- pp
Inkl utflykt, lunch, fika och middag samt det ni förädlat på kursen 
BOKA HÄR

28 & 30 AUGUSTI
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

31 AUGUSTI 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

SEPTEMBER 2023

1 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

2 SEPTEMBER
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

6 & 8 SEPTEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

9 SEPTEMBER 
abbonerad/reserverad

13 &15 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

16 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

20 & 22 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

23 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

27 & 29 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

30 SEPTEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

Oktober 2023

4 & 6 OKTOBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

7 OKTOBER
Gästspel med Karin Lei kvinnan bakom boken Dumplings och annan dim sum 
Karin kommer under denna kvällen tillsammans med teamet på Flammans Skafferi servera rätter med traditioner och smaker från hennes bardom och uppväxt tillagad på råvaror från trakten 
Lite om Karin:
Karin Lei tillbringade mycket av sin bardom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger i Sverige. Matintresset har alltid varit stort och på sociala medier bjuder hon bland annat på kinesisk och taiwanesisk husmanskost och tips. Hösten 2022 gav hon ut sin första kokbok "Dumplings & annan dim sum”. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna finns något för alla – från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar.

Kvällens meny:  pris pp 950 .- 
Dryckespaket 595.-
alkoholfritt alternativ finns 
BOKA HÄR

8 OKTOBER 
Workshop med karin Lei 
Dumplings from scratch 
Lär dig laga dumplings från scratch, få tips på hur man lyckas bäst med dina dumplings och goda fyllningar och tillbehör 
Varighet  3-4 timmar 
Start kl 09:00 
pris 1250.- pp
Lite om Karin:
Karin Lei tillbringade mycket av sin bardom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger i Sverige. Matintresset har alltid varit stort och på sociala medier bjuder hon bland annat på kinesisk och taiwanesisk husmanskost och tips. Hösten 2022 gav hon ut sin första kokbok "Dumplings & annan dim sum”. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna finns något för alla – från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar.
BOKA HÄR

11 OKTOBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

12 OKTOBER
Surdegskurs med Lina från Janssons bageri 
Lina Lundmark har sedan 2012 drivit bageriet Janssons Bröd i Ljusdal, Hälsingland. Bageriet grundades av Linas farfar Gustav Janssons redan på 40-talet. Lina är fjärde generationens bagare då även hennes farfarsfar var bagare.
 
Janssons Bröd bakar surdegsbröd, bullar, kakor och bakverk som säljs i bageributiken. De bakar också ett delikatessknäcke som skickas till delikatessbutiker, hotell och restauranger runt om i Sverige. 
Lina håller även kurser och föreläser. 

Nu kommer Lina till Storlien och håller en inspirationsdag för dig som vill prova på att baka dina egna surdegsbröd. Det krävs inga förkunskaper men passar även dig som har bakat lite, men är nyfiken på att lära dig lite nytt.

Vi kommer att prata massor om mjöl och surdeg. Vi sätter degar och bakar ut bröd. Vi kommer under dagen att fika och avsluta med att göra surdegspizza som vi äter tillsammans. När du går hem har du med dig både bröd, surdeg, mjöl och kunskap för att kunna baka ditt egna surdegsbröd.
Pris 1800.- pp
BOKA HÄR

14 OKTOBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

18 & 20 OKTOBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

21 OKTOBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

25 & 27 OKTOBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

28 OKTOBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

November 2023

1 & 3 NOVEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

4 NOVEMBER
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

8 & 10 NOVEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

11 NOVEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

15 & 17 NOVEMBER   
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

18 NOVEMBER  
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

22& 24 NOVEMBER  
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

25 NOVEMBER 
JULMENY 

På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR

DECEMBER 2023

1  DECEMBER  
JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR

6 & 8 DECEMBER
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

9  DECEMBER  
JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR

13 DECEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

15 & 16  DECEMBER  
JULMENY 
På menyn denna är en julinspirerad femrätters meny baserad på råvaror från vårt skafferi och
vad som finns att tillgå i säsong kryddad med vildplockad
Detta till priset av 850.- dryck tillkommer
Varmt välkomna
BOKA HÄR

26 & 27 DECEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

28 & 29 DECEMBER 
MAT OCH BAR MENY

Öppet från 17:00.
Läs mer

30 DECEMBER 
MAT OCH BAR VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR 
Öppet från 17:00.
Läs mer

31 DECEMBER  
Vi firar in det nya året
På menyn denna kvällen är en trevlig sammansatt meny med smaker från skafferiets egna skörd och relationsmat från våra matvänner 
Detta till priset av 950:- pp
pris inkl dryckespaket 1465.
Själklart finns våra goda alkoholfria drycker också 
Varmt välkomna

BOKA HÄR