Julbord

på Flammans Skafferi

Julbord på Flammans Skafferi

Välkommen in i värmen och julstämningen hos oss på Flammans Skafferi - låt oss presentera vårt julbord!

Vår personal och våra vänner har bidragit till julbordet genom att under året plocka bär, frukt, svamp och örter. Fisken kommer från lokala fiskare och köttet är hämtat från nära småskaliga gårdar. Sedan förädlas och tillagas dessa fantastiska råvaror hos oss på skafferiet med respekt och kärlek till råvaran, i traditionell anda.

Välkomna till bords och låt er väl smaka!

Vi börjar kvällen med älgörtsglögg och goda tilltugg innan vi sätter vi oss till bords och avnjuter julens smaker serverad på tallrik.

Skafferiets kalla

Röding på jämtländskt vis
picklad sotad lök

Gravad Marulk
rotfruktsråraka, sikrom

Varmrökt öring
syltad tuvskivling, hjortrongrädde

Dryckestips
Öl och snaps från lokala bryggare
Alt alkoholfri Rabarber eller alkoholfri öl

Näst på tur står skogens konung älgen tillsammans med ren, vildlamm och fjällko. Älgen tillagas över enrök för att sedan lufttorkas.

Lufttorkad Älgskinka
rödkålsallad med lingon och apelsin

Rensouvas
picklad skogsvamp och grönkål

Saltat lufttorkat vildlammlår
sellerisallad med pepparriska

Gravad fjällko
syrad eldad grädde, inlagda hjortron med kvanne

Dryckestips
Ett fruktigt och fräsht vitt från Rohnedalen
Alt. alkoholfri rabarber el älgört

Därefter gör Görviksskinkan entré tillsammans med äpplen från Stjørdal och glödkaka från vår vedeldade stenugn.

Görviksskinka
äpple, glödkaka

Dryckestips
fortsätter med Rhonedhalen 
Alt. älgörtdryck

Det varma från Skafferiet

Saftiga långtidskokta revbensspjäll serveras med semitorkade plommon från Stjørdal, grönkål från Ås och sås gjord av revbenen själva. Sedan kommer hemgjord färskkorv gjord på älg,gris och skogsvamp samt bakad rödbeta som toppas med sylta och brynt smör .

Revbensspjäll
semitorkade plommon, grönkål

Färskkorv
Svampbakadvitkål , smörad kålbuljong

Rödbeta 
rödbeta toppas med sylta på linderögris, bryntsmör skum, färskriven pepparot

Dryckestips

Alt. alkoholfri svartvinbärsdryck

Mellantid

Dryckestips
Gewurstraminer, vit Bourgogne, glögg, Pinot noir Alt. Älgörtsbubbel, Lingon, Bara Blåbär

 

Skafferiets söta

Ris á la Malta med röda bär
Cremé Caramel med hjortron
Glass med knäckig pepparkaka

Dryckestips
Mousserande 

Chancelle Cremant de Loire

Skafferiets söta och ostiga avslut


Ostar från våra fantastiska småskaliga bönder serveras tillsammans med höstens syltade och inlagda bär och frukter samt ett krispigt knäckebröd gjort på svampmjöl.

karameller, knäck, polkagrisar , kola i olika smaker och småkakor mm mm

Dags att smälta maten, drycken och intrycken som detta julbord bjudit på.
Som kvällens avslut rekommenderar vi något från vår avecbar tillsammans med kokkaffe från Åre Kafferosteri och Big Lake Coffee, Östersund .
Med reservation för ändringar.