Kurser & Aktiviteter

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Gourmetridtur

Datum kommer

(2 dagars ritt 2 nätter helpension 4200:-)

Dag 1:
Vi startar dagen kl 9.00 med Ingelas hembakta bröd med goa tillbehör, genomgång och utdelning av häst. Sedan startar ridturen över de svensk-norska fjällen för att sedan avsluta turen på Kluksdalen eller Bjørneggen i Stordalen. Under dagen har vi avnjutit hembakat tunnbröd med renskavsröra och kokkaffe med ”krus”. Vid ankomst till Bjørneggen väntar Lena Flaten från Flammans Skafferi i Storlien med en välkomstdryck gjord på våra ätbara fjällväxter.

Efter en välförtjänt paus serveras middagen där vi hämtat inspiration från våra fjäll, mathantverkare och rena sjöar. Våra menyer komponerar vi av ekologiskt hållbara och rättvisemärkta råvaror hämtade främst från närområdet, men också från våra hållbara producenter runt om i Sverige och Norge. Vi övernattar på Bjørneggen.

Dag 2:
Efter en god natts sömn och en rejäl frukost är vi redo för nya äventyr. Denna dag packar även kocken sina knivar och följer med och tillagar lunchen på fjället över öppen eld. När vi kommer fram till Storvallen är bastum varm. Efter bastu och lite vila avslutar vi kvällen med festmiddag med väl valda drycker. Övernattning och frukost.

Dag 3 avresa (tillval):
Pris 850:- med häst, 350:- med klövhund.
Efter frukost finns möjlighet till en halvdagstur med gångartsridning eller en vandring på fjället med klövhundar.

Kontakta oss så berättar vi mer.

För bokningar och frågor, kontakta oss på:
Telefon: +46 (0)703 220 818
E-post: info@flamman.nu