Skafferiets middagslåda

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Leverantörer till vår middagslåda

Vejdelands ägg i Vejmon
Veckans ägg kommer från Johan Vejdeland på Rödön. Hans KRAV-höns har bl.a. lite extra gott om plats och är ute och pickar fritt om somrarna. Johan har även en gårdsbutik.

Börtnans Fjällvattenfisk
www.bortnanfisken.se
Monica Persson odlar röding och regnbågslax i strömmande vatten och förädlar fisken enligt gamla traditioner på ett hantverksmässigt sätt. Hon har vunnit många medaljer för sina fina produkter och finns i butiker och serveras på restauranger över hela Sverige. Passa på att handla i den mysiga lilla fiskbutiken nästa gång du är i Åsarna, öppet vardagar kl. 8-16.

Jillie Ren & Vilt
www.jillie.se
I Ljusnedal strax utanför Funäsdalen ligger Jillie Ren & Vilt som förädlar ren- och viltkött av hög kvalitet. De har tagit över verksamheten efter Blindh Ren som legat i framkant inom renförädling med en rad utmärkelser och meriter. Här tillverkas fantastiskt fina produkter och mathantverk, tydligt att det ligger mycket kunskap bakom varje produkt från Jillie Ren & Vilt.

Hallvikens Chark
Facebook.com/hallvikenscharkab
Älgfärsen gör Ingvar på Hallvikens Chark. Passa på att handla i deras egen gårdsbutik nästa gång du har vägarna förbi, där kan du handla viltkött, korvar, syltor.