Skafferiets middagslåda

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Renskavsgryta med klyftpotatis och rabarber/äpple

4 port.

500 g renskav
1 st lök
1 st stor morot
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk svartvinbärsgelé eller rabarber/äppel marmelad
1-2 msk viltfond
½ tärning grönsaksbuljong
smör att steka i
salt och peppar

Tillbehör
Klyftpotatis
Svartvinbärsgelé eller rabarber/äppelmarmelad
En god sallad

Halvtina skaven, i rumstemperatur ett par timmar eller i kylskåpet över dagen. Skala och hacka morot och lök. Strimla köttet. Bryn köttet i två omgångar i smör på medelhög värme. Bryn grönsakerna i lite smör. Lägg alla ingredienser i en gryta och rör om. Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar.

Servera renskavsgrytan med klyftpotatis, svartvinbärsgelé och en god sallad.