Skafferiets middagslåda

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Regnbågslax i krämig purjosås

4 port.

800 g regnbågsfilé
1 tsk citronpeppar
lite salt
2 purjolökar
5 dl grädde
smör till ugnsformen

Tillbehör:
Pressad potatis
Kokt broccoli eller stekt grönkål

Sätt ugnen på 200 grader och sätt på potatisen.

Lägg smörklicken i en långpanna och låt smälta i ugnen. Skölj och hacka purjolöken fint. Blanda purjolöken med det smälta smöret. Gör plats för fisken med skinnsidan nedåt. Bena ur fisken (går fort med en pincett) och krydda med citronpeppar och lite salt. Häll grädden i formen och stek i ugnen i ca 10-15 minuter tills fisken precis är färdig.

Ös gärna såsen över fisken efter halva tillagningstiden och koka broccolin eller stek grönkålen i lite smör och olja, smaka av med salt och peppar.

Pressa potatisen och servera direkt tillsammans med fisken, purjosåsen och broccolin/grönkålen.