Skafferiets middagslåda

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Flammans Skafferis "Glada Middagslåda"

Middagslådorna går åter att beställa till vintersäsongen. Då med nya råvaror och smaker!

Flammans Skafferi i samarbete med Glada lådan-Östersund, Eva Hallin.

Våra lådor komponerar vi av ekologiskt hållbara och rättvisemärkta råvaror hämtade främst från närområdet, men också från våra hållbara producenter runt om i Sverige och Norge. Eva Hallin som driver Glada lådan i Östersund har ett flertal gånger blivit prisat för hennes goda framgång och kreativitet i jobbet med Glada lådan. För mer info besök www.gladaladan.com

Lådan innehåller
Grunden till 3 härliga middagar + 1 förrätt för 4 personer samt 3 glada recept
ca 700-800g regnbågsfilé, Börtnan
ca 500g älgfärs, Jille ren & vilt
ca 500 gr renskav från Jillie ren & vilt
6 st ekologiska ägg, Johan Vejdeland, Rödön
1,5kg ekologisk potatis, Stig I Vike, Krokom
2-3 morötter
2 gula lökar
1 st nybakat bröd, Flammans Skafferi
Surdegschips
Ost (varierar beroende på tillgång och säsong)
”Chark bricka” från Flammans Skafferi, variation på (lufttorkad/rökt älg, korv, skinka och hjärta)
1 burk, 100 ml, marmelad, sylt eller chutney
1 burk, 100 ml, äppelgelé
1 burk, 30 ml, gransirap eller maskrossirap
1 burk, ca 200 ml, inlagda frukter eller bär

Pris från 650:-

Beställning av lådan
Lådorna beställer ni på vår Facebooksida eller via e-post info@flamman.nu.
Vi behöver er beställning senast onsdag för leverans fredag-söndag.
Bröd kan beställas hela veckan.

Vi kör ut lådor på fredagar och söndagar efter överenskommelse i Storlien- och Storvallsområdet. Annars kan ni hämta hos oss på Flammans Skafferi efter överenskommelse.

Recept
Regnbågslax i krämig purjosås
Renskavsgryta
Älgfärsbiffar med lingonsylt

Kontakta oss gärna med frågor och funderingar.

Läs mer om våra leverantörer till middagslådan.